Onderstaand vindt u informatie van de nieuwe Nederlandse Honorair Consul voor onze regio, Liselore van Thoor. 

Geachte dame, heer,

Op woensdag 13 Februari is in het bijzijn van Consul Generaal Gerbert Kunst afscheid genomen van Max Peeters als Honorair Consul en Mariette van Engelen als assistent Consul. De afgelopen 14 jaar is Max Peeters de Honorair Consul van Nederland geweest voor Colorado, New Mexico en Wyoming. Hij heeft zich enorm ingezet voor de business relaties tussen de drie staten en Nederland en heeft zijn consulaire taken om Nederlanders te helpen altijd met veel enthousiasme en integriteit gedaan. Verder is hij een zeer vertrouwd gezicht binnen de Nederlandse gemeenschap. Mariette van Engelen heeft velen van jullie geholpen met allerhande vragen en verzoeken, zij was een enorme steun voor Max en zij heeft haar rol als assistent Honorair Consul altijd met verve op zich genomen. Ik wil hen nogmaals via deze email bedanken voor hun bijdrage, en steun en de goede overdracht.

Op donderdag 14 Februari ben ik geïnaugureerd in deze functie door de Consul Generaal Gerbert Kunst in het bijzijn van gouverneur van Colorado Jared Polis.

Wat kunnen jullie van mij verwachten in Colorado, New Mexico en Wyoming

Als Honorair Consul ben ik er voor de Nederlanders die in deze drie staten wonen dan wel op bezoek zijn. U kan me benaderen met vragen, maar ook in noodsituaties. Denk bijvoorbeeld aan het kwijtraken van een paspoort of vragen over het behouden van de Nederlandsche nationaliteit naast de Amerikaanse nationaliteit. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Verder op in deze email heb ik een aantal websites en sociale netwerken opgenomen, die veel nuttige informatie voor u kan bevatten. Schroom echter niet om me te benaderen met vragen.

Een andere belangrijke taak van de Honorair Consul, is het bevorderen van relaties tussen ondernemingen en organisaties in deze drie staten en Nederland. Momenteel zijn er meer dan 8.000 banen in deze drie staten doordat er goede handelsverhoudingen zijn tussen Nederlandse en Amerikaanse bedrijven in de drie staten. Gezien de economische kansen in Colorado kan dit aantal mijns inziens verder groeien.

Hoe kunnen we elkaar helpen

Om dit te doen, wil ik uw hulp vragen. Ten eerste, af en toe heb ik hulp nodig bij het organiseren van een event, zoals bij de invulling en of connecties voor het business programma van het Pop-Up Consulaat, dat in April naar Denver komt of bij de Anne Frank tentoonstelling om te helpen bij de logistiek. Ten tweede, vraag ik uw hulp bij het vergroten van het Nederlandse-Amerikaanse business netwerk in de drie staten. Mocht u mensen of organisaties kennen die zakendoen of willen doen tussen Nederland en Amerika (in de drie staten), neem dan contact met mij op. Ten derde, mocht je een ander idee hebben, schroom dan niet om dit met mij te delen.

Ten slotte, wil ik graag de contactgegevens van de Nederlandse gemeenschap binnen de Honorair Consul administratie verder uitbreiden, om zo veel mogelijk Nederlanders van dienst te kunnen zijn in de drie staten. Momenteel wordt deze e-mail uitgestuurd door verschillende netwerken, zoals NASR en Biertje. Mocht u behoefte hebben om in de Honorair Consul administratie opgenomen te worden, stuur dan alstublieft een e-mail naar denver@nlconsulate.com met uw contactgegevens.

Het laatste nieuws

Pop-up Consulaat komt naar Denver in April

Het Consulaat van San Francisco zal een Pop-Up Consulaat openen in de week van 22 april. Naast activiteiten tussen Nederlandse en Amerikaanse ondernemingen en instanties, zal er ook een mobiel paspoort station zijn waar Nederlanders hun paspoort kunnen verlengen.

Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden en de aankondiging zal via social media, zoals Facebook, gedaan worden, waarschijnlijk begin Maart. Mocht u interesse hebben, dan verzoek ik u om deze te volgen: adressen staan vermeld aan het einde van de e-mail.

Reizende tentoonstelling Anne Frank: a History for Today

Deze tentoonstelling komt in april en mei naar een aantal scholen in Denver en zal in de eerste twee weken van juni hopelijk beschikbaar zijn voor het publiek. Mocht u ‘toevallig’ nog een gratis openbare locatie weet, waar deze tentoonstelling begin juni kan staan, neemt u dan alsjeblieft contact op met Rene Vellinga: renevellinga@gmail.com.

Contact en informatie

U kan mij bereiken via e-mail: denver@nl.consulate.com

en telefonisch op: 720- 226- 1909

Websites:

* Informatie inzake buitenland, paspoorten, visa’s etc: https://www.nederlandwereldwijd.nl/
* Speerpunten waarmee Nederland zich in Amerika profileert: http://nlintheusa.com/

Facebook:

* Embassy of the Netherlands in the United States
o Hier komen ook aankondigingen op voor de pop-ups en mobiele passpoort locaties
* Dutch in Colorado
* Dutch Culture in the USA

And if anyone knows a network uniting Dutch in New Mexico and Wyoming, please let me know.

LinkedIn

* Netherlands Consulate General in San Francisco
* Embassy of the Kingdom of the Netherlands in the United States
* Liselore van Thoor

Twitter: dit kunt u op bovengenoemde websites en social media vinden.

Ik stel het zeer op prijs als u deze e-mail door stuurt naar andere Nederlanders die u toevallig kent en waarschijnlijk niet in een van de netwerken zit, zoals NASR en Biertje, maar wel op de hoogte gehouden willen worden.
 

Met vriendelijke groet,
 

 

Liselore van Thoor
___________________________________________________________________ 
Honorary Consulate of the Kingdom of the Netherlands, Denver

Tel:           720-226-1909
E-mail:     denver@nlconsulate.com
Website:  www.netherlandsworldwide.nl
___________________________________________________________________